Zentangle benodigdheden

Om te beginnen met Zentangle heb je een aantal basismaterialen nodig. Hieronder vind je een overzicht.

Zwarte fineliners

Fineliners zijn er in vele soorten. Zorg er in ieder geval voor dat je een fineliner met een dunne punt hebt en een met een dikkere punt. Met de dunne punt teken je de patronen en met de dikke punt kun je deze inkleuren. Let ook op de kwaliteit van de inkt. Deze moet watervast en lichtecht zijn, zodat je kunstwerk niet gaat verkleuren. Het meest gebruikt voor Zentangle zijn de Pigma Micron stiften, deze zijn in verschillende sets verkrijgbaar met verschillende puntdiktes.

Zentangle tiles/tegels

Zentangle tiles zijn verkante stukjes karton van 9 bij 9 cm. Dit is een ideaal formaat om in ongeveer een uur een compleet Zentangle kunstwerkje te maken. Natuurlijk kun je ook op gewoon papier werken of in groter formaat, bij Zentangle zijn niet veel regels.

Potlood en doezelaar

Voor het opzetten van je Zentangle kunstwerk heb je een grijs potlood nodig wat je makkelijk uit kunt gummen. Ook heb je potlood nodig om schaduwen aan te kunnen brengen. Een doezelaar is een stevig opgerold papier met een puntige vorm. Hiermee kun je de schaduwen uitvegen zodat je een heel mooi natuurlijk effect krijgt.